Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Gofry bez oleju

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Chrupiące gofry bez dodatku oleju

Gofry bez oleju Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry bez oleju

 

 

Sposób przygotowania:

Gofry bez oleju
Do miski wbić białka i ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli. Do drugiej miski wsypać 2 szklanki mąki i proszek do pieczenia, wrzucić 2 żółtka i wlać 2 szklanki mleka. Zmiksować. Dodać białka i delikatnie wymieszać łyżką. Gofrownicę posmarować przy pomocy pędzelka olejem i mocno rozgrzać. Wlewać po 1 chochelce ciasta i smażyć aż gofry będą rumiane. Lekko przestudzone gofry udekorować bitą śmietaną, oprószyć cukrem pudrem i polać likierem. Można zamiast Baileys’a dać advocat lub inny słodki i gęsty alkohol.
Gofry bez oleju
Do miski wbić białka i ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli
Gofry bez oleju
Do drugiej miski wsypać 2 szklanki mąki i proszek do pieczenia wrzucić 2 żółtka i wlać 2 szklanki mleka Zmiksować
Gofry bez oleju
Dodać białka i delikatnie wymieszać łyżką
Gofry bez oleju
Gofrownicę posmarować przy pomocy pędzelka olejem i mocno rozgrzać Wlewać po 1 chochelce ciasta i smażyć aż gofry będą rumiane