Ewka3006

Ewka3006

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Gofry czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gofry najlepiej smakują na ciepło z dodatkiem małej kulki lodów

Gofry czekoladowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gofry czekoladowe

 

 

Sposób przygotowania:

Gofry czekoladowe
Czekoladę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać do cukru i migdałów. Dosypać przesianą mąkę wraz z kakao. Zmiksować albo wymieszać trzepaczką. Dolać mleko, jajka, zmiksować. Gofrownicę nasmarować tłuszczem.Na płytę rozgrzanej gofrownicy wylewać porcje ciasta tak, aby nie wylewało się po zamknięciu pokrywy. Piec ok. 3 minuty. Po upieczeniu polać czekoladą albo posmarować konfiturą.,
Gofry czekoladowe
Po dodaniu wszystkich składników, ciasto należy dokładnie zmiksować, żeby nie było grudek
Gofry czekoladowe
Gofry po wyjęciu z gofrownicy należy układać obok siebie, gdyż ułożone jeden na drugim szybko traca swoją chrupkość