Sposób przygotowania:
Gofry domowe
Białka ubić na sztywną bardzo pianę.
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, mleko, żółtka, olej, cukier wanilinowy mikserem dobrze wyrobić na gładkie ciasto.
Do ciasta dodać ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać w ciasto.
Do gorącej gofrownicy wlać porcję ciasta i po zamknięciu piec na ciemno złoty kolor, kłaść gofry na kratce aby odparowały, nie będą miękkie tylko chrupiące.
Podawać z ulubionym dżemem, smakują również na zimno.
Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, mleko, żółtka, olej, cukier wanilinowy mikserem dobrze wyrobić na gładkie ciasto.
Do ciasta dodać ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać w ciasto.
Do gorącej gofrownicy wlać porcję ciasta i po zamknięciu piec na ciemno złoty kolor, kłaść gofry na kratce aby odparowały, nie będą miękkie tylko chrupiące.
Podawać z ulubionym dżemem, smakują również na zimno.
robaczek
ziutula
Dziękuję i chętnie poczęstuję.
Czekoladka 2