Sposób przygotowania:
Koktajl truskawkowo-migdałowy
1) Truskawki obieramy i myjemy pod bieżącą wodą.
2) Następnie kroimy je na mniejsze kawałki i wrzucamy do naczynia (lub wrzucamy w całości).
3) Do truskawek dodajemy gęstą śmietanę i blendujemy, wlewamy mleko migdałowe i ponownie blendujemy.
4) Do zblendowanych truskawek ze śmietaną dodajemy masę migdałową i blendujemy (ona posłuży nam także za zamiennik cukru).
5) Gotowy koktajl przelewamy do szklanek i podajemy.
2) Następnie kroimy je na mniejsze kawałki i wrzucamy do naczynia (lub wrzucamy w całości).
3) Do truskawek dodajemy gęstą śmietanę i blendujemy, wlewamy mleko migdałowe i ponownie blendujemy.
4) Do zblendowanych truskawek ze śmietaną dodajemy masę migdałową i blendujemy (ona posłuży nam także za zamiennik cukru).
5) Gotowy koktajl przelewamy do szklanek i podajemy.