Sposób przygotowania:
Kakaowo-mleczne strusie
1) Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy płatki owsiane, krem kakaowo-mleczny i mieszamy.
2) Gotową masę przelewamy do kokilek - dwóch o średnicy 19 cm lub czterech mniejszych.
3) Banana kroimy w plasterki i układamy na wierzch kokilek.
4) Następnie posypujemy słonecznikiem w karmelu.
5) Z masy migdałowej formujemy cztery kulki, które posłużą nam za oczy strusia, wkładamy w środek deseru po dwie kulki.
6) Na koniec zanurzamy do połowy w masie po jednym ciastku przełożonym kremem śmietankowym, które posłuży nam za dziób strusia.
7) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
2) Gotową masę przelewamy do kokilek - dwóch o średnicy 19 cm lub czterech mniejszych.
3) Banana kroimy w plasterki i układamy na wierzch kokilek.
4) Następnie posypujemy słonecznikiem w karmelu.
5) Z masy migdałowej formujemy cztery kulki, które posłużą nam za oczy strusia, wkładamy w środek deseru po dwie kulki.
6) Na koniec zanurzamy do połowy w masie po jednym ciastku przełożonym kremem śmietankowym, które posłuży nam za dziób strusia.
7) Pieczemy przez ok. 20 minut w 220 stopniach.
SylaUla