kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 849]

Gofry na musie jabłkowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne gofry, przygotowane na gęstym musie jabłkowym. Polecam na deser z ulubionymi dodatkami.

Gofry na musie jabłkowym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Gofry na musie jabłkowym

 

  • 500 g gęstego musu jabłkowego
  • 1 jajko
  • 16 łyżek z czubkiem mąki
  • 2 łyżki oleju
  • olej do gofrownicy

Sposób przygotowania:

Gofry na musie jabłkowym
Do miski przekładamy mus jabłkowy i dodajemy jajko, dokładamy mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewamy olej, mieszamy.

Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy łyżką ciasto na rozgrzaną gofrownice i pieczemy gofry.

Upieczone gofry przekładamy na metalową kratkę i studzimy. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Gofry na musie jabłkowym
Mus jabłkowy i wybite jajko mieszamy do połączenia.
Gofry na musie jabłkowym
Do miski wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy.
Gofry na musie jabłkowym
Mieszamy dokładnie aż wszystkie składniki się połączą.
Gofry na musie jabłkowym
Na rozgrzaną gofrownice kładziemy porcje ciasta.
Gofry na musie jabłkowym
Upieczone gofry studzimy na kratce.

Tagi:

deser gofry