Sposób przygotowania:
Ciasto z czekoladowym kremem mascarponeGalaretka:
Galaretkę należy przygotować zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu, a następnie ostudzić i schłodzić w lodówce, aby lekko stężała.
Masa:
Czekoladę należy połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Koniecznie schłodzoną kremówkę ubić z cukrem na sztywno i następnie partiami połączyć z serkiem mascarpone.
Na końcu nie przerywając miksowania - stopniowo wlewać ostudzoną, lecz płynną czekoladę.
Całość wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Wiśnie:
Wiśnie dokładnie odcedzić z kompotu.
Całość:
Dno tortownicy uprzednio wysłanej papierem do pieczenia wyłożyć warstwą biszkoptów krótko maczanych w kompocie wiśniowym.
Na ciastkach umieścić krem i ponownie biszkopty, ale już bez maczania.
Następnie należy poukładać wiśnie.
Całość zalać lekko tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
SylaUla