Sposób przygotowania:
Gofry śliwkowe
Śliwki myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem, kroimy na pół i usuwamy pestki. Śliwki kroimy w drobną kosteczkę.
Do miski wlewamy mleko i dodajemy wybite jajko, erytrol, mieszamy.
Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewamy olej, ponownie mieszamy. Dodajemy pokrojone śliwki i mieszamy.
Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce.
Do miski wlewamy mleko i dodajemy wybite jajko, erytrol, mieszamy.
Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wlewamy olej, ponownie mieszamy. Dodajemy pokrojone śliwki i mieszamy.
Gofrownice rozgrzewamy i smarujemy olejem, łyżką nakładamy porcje ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce.
zbysiowa
kuchenny świat