Sposób przygotowania:
Domowa zapiekanka z kurczakiem i warzywami
Filety z kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną i papryką mieloną ostrą.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy mięso, smażymy na rumiano. Mięso przekładamy do osobnej miski.
Międzyczasie myjemy paprykę i dymkę, kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy na tym samym oleju co smażyliamy mięso . Wystarczy kilka sekund. Międzyczasie przygotowujemy sos.
Łączymy wszystkie składniki sosu. Mieszamy.
Bagietki przekraczamy wzdłuż (jeśli są za długie możemy na pół a potem wzdłuż). Każda część smarujemy sosem,przekładamy warzywa i mięso .posypujemy tartym serem.
Pieczemy w piekarniku ok 5 min w 200 stopniach aż ser się rozpuści.
Smacznego.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy mięso, smażymy na rumiano. Mięso przekładamy do osobnej miski.
Międzyczasie myjemy paprykę i dymkę, kroimy drobno. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy na tym samym oleju co smażyliamy mięso . Wystarczy kilka sekund. Międzyczasie przygotowujemy sos.
Łączymy wszystkie składniki sosu. Mieszamy.
Bagietki przekraczamy wzdłuż (jeśli są za długie możemy na pół a potem wzdłuż). Każda część smarujemy sosem,przekładamy warzywa i mięso .posypujemy tartym serem.
Pieczemy w piekarniku ok 5 min w 200 stopniach aż ser się rozpuści.
Smacznego.