slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 858]

Gofry twarogowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne, chrupiące gofry z twarogiem. Takie gofry są sycące, tanie oraz proste w przygotowaniu. Gofry twarogowe są idealne na śniadanie. Polecam.

Gofry twarogowe

Składniki:

Gofry twarogowe

 

  • 230 g twarogu (u mnie kozi ale może być inny)
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 2 szkl mąki orkiszowej białej (może być pszenna)
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Gofry twarogowe
Do miski przekładamy twaróg, jajka oraz jogurt naturalny i blendujemy na gładką masę.

Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, olej, mąkę oraz proszek do pieczenia.

Mieszamy, aż nie będzie grudek.

Nagrzewamy gofrownicę i wlewamy porcje ciasta. Pieczemy gofry na złoty kolor.

Podajemy posypane cukrem pudrem.

Tagi:

deser gofry