Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 292]

Blok czekoladowy z piankami marshmallow

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gorzka czekolada wykorzystana w tym deserze nadaje temu blokowi wyjątkowego saku. Całość doskonale komponuje się z wspomnianymi słodkimi piankami marshmallow. Jest to przepis, który spokojnie można podać podczas różnego rodzaju przyjęć z dziećmi.

Blok czekoladowy z piankami marshmallow

Składniki:

Blok czekoladowy z piankami marshmallow

na blok czekoladowy

  • 300 g mleka w proszku
  • 300 g czekolady gorzkiej
  • 200 g masła
  • 150 g cukru
  • 150 ml wody
  • 100 g pianek marshmallow
  • 100 g herbatników
  • 100 g sezamu

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy z piankami marshmallow
Wodę, masło i cukier rozpuszczamy. Czekoladę łamiemy na kawałki. Dodajemy do ciepłej mieszanki wody i masła. Mieszamy do momentu połączenia się składników. Studzimy.

W dużej misce umieszczamy herbatniki, które łamiemy na kawałki i pianki. Dodajemy wystudzony sos czekoladowy. Mieszamy.

Dodajemy do masy mleko w proszku. Mieszamy. Masę przekładamy do formy keksowej wyłożonej folia spożywczą. Wierzch posypujemy sezamem.

Całość chłodzimy w lodówce przez noc.