Sposób przygotowania:
Sernik pomarańczowy (bez pieczenia)
Ser półtłusty mielimy. Mandarynki odsączamy z syropu. Syrop zostawiamy. W 50 ml zimnej wody rozpuszczamy żelatynę. Do zmielonego sera dodajemy cukier puder i serek brzoskwiniowy. Do masy dodaje również połowę syropu pozostałego z mandarynek. Napęczniałą żelatynę lekko podgrzewam. Dodaje wolnym strumieniem do masy serowej. Mieszam.
Na dnie tortownicy układam biszkopty. Wylewam masę serową. Chłodzę w lodówce prze co najmniej dwie godziny. Na wierzchu układam mandarynki.
Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretkę wylewam ostrożnie na wierzch ciasta.
Chłodzę co najmniej dwie godziny, a najlepiej cała noc.
Na dnie tortownicy układam biszkopty. Wylewam masę serową. Chłodzę w lodówce prze co najmniej dwie godziny. Na wierzchu układam mandarynki.
Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wrzącej wody. Studzę. Tężejącą galaretkę wylewam ostrożnie na wierzch ciasta.
Chłodzę co najmniej dwie godziny, a najlepiej cała noc.