Sposób przygotowania:
Gofry wg laluni
1.Jajka ubiłam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym .
2.Obydwie maki wymieszałam z proszkiem do pieczenia przesiałam przez sito i dodałam stopniowo do masy jajecznej . 3.Rozpuściłam margarynę na gazie i ostudziłam dodałam do maki na przemian z wodą . Ciasto ma być troch gęstsze niż na naleśniki .
4. Odstawiam z miksowane ciasto.
5. Pędzelek maczam w oleju i smaruje gofrownice. Wlewam ciasto
6. Po ostudzeniu ,a studzę je na sitku. Ubija śmietanę 30% nakładam na gofry oraz konfiturę malinowa i tak podaję .
7. Ciasto nie może być za gęste bo gofry będą zbyt zbite sprawdźcie po pierwszym gofrze jak zbite to dodajcie jeszcze wody .
8. Około 10 porcji wyjdzie .
2.Obydwie maki wymieszałam z proszkiem do pieczenia przesiałam przez sito i dodałam stopniowo do masy jajecznej . 3.Rozpuściłam margarynę na gazie i ostudziłam dodałam do maki na przemian z wodą . Ciasto ma być troch gęstsze niż na naleśniki .
4. Odstawiam z miksowane ciasto.
5. Pędzelek maczam w oleju i smaruje gofrownice. Wlewam ciasto
6. Po ostudzeniu ,a studzę je na sitku. Ubija śmietanę 30% nakładam na gofry oraz konfiturę malinowa i tak podaję .
7. Ciasto nie może być za gęste bo gofry będą zbyt zbite sprawdźcie po pierwszym gofrze jak zbite to dodajcie jeszcze wody .
8. Około 10 porcji wyjdzie .