Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Gofry wg Michela Roux

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jedne z najlepszych gofrów jakie jadłam. Nie zawierają proszku do pieczenia i wyszły nawet w gofrownicy o małej mocy.

Gofry wg Michela Roux Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gofry wg Michela Roux

 

Sposób przygotowania:

Gofry wg Michela Roux
Margarynę roztopić i przestudzić. Mąkę , cukier i sól wymieszać z żółtkami , margaryną i 1/4 szkl mleka wymieszać i wlewać resztę mleka , dodać startą skórkę z cytryny i odstawić na 15 minut.

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wymieszać delikatnie z ciastem.

Rozgrzać gofrownicę i wylać porcję ciasta piec do zarumienienia. Ostudzić opierając o kratkę.
GOFRY WG MICHELA ROUX
Mąkę , cukier i sól wymieszać z żółtkami , margaryną i 1/4 szkl mleka
GOFRY WG MICHELA ROUX
dodać startą skórkę z cytryny i odstawić na 15 minut.
GOFRY WG MICHELA ROUX
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i wymieszać delikatnie z ciastem
GOFRY WG MICHELA ROUX
Rozgrzać gofrownicę i wylać porcję ciasta piec do zarumienienia.