Sposób przygotowania:
Gofry z ciasta francuskiego z dżemem
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Kroimy nożem na 5 pasków ( wszerz ). Na każdy pasek ciasta nakładamy łyżeczkę dżemu i smarujemy, Posmarowane dżemem paski ciasta francuskiego składamy na pół i dobrze sklejamy boki ciasta.
Rozgrzewamy gofrownice i wkładamy przygotowane paski ciasta. Pieczemy do zrumienienia. Wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.
Dekorujemy bitą śmietanką, cukrem pudrem i dżemem. Jeśli dżem wypłynie w czasie pieczenia na gofrownice to czyścimy ją jak jeszcze będzie ciepła.
Rozgrzewamy gofrownice i wkładamy przygotowane paski ciasta. Pieczemy do zrumienienia. Wyjmujemy i odstawiamy do przestudzenia.
Dekorujemy bitą śmietanką, cukrem pudrem i dżemem. Jeśli dżem wypłynie w czasie pieczenia na gofrownice to czyścimy ją jak jeszcze będzie ciepła.