Sposób przygotowania:
Gofry z sucharkami
Sucharki łamiemy na małe kawałki i mielimy na pył, przesypujemy do miski. Dodajemy pozostałe suche składniki i mieszamy. Do suchych składników wlewamy mleko, olej i wbijamy jajko. Miksujemy, aż nie będzie grudek.
Gofrownicę rozgrzewamy i nalewamy po 3 łyżki ciasta na jednego gofra. Pieczemy, aż będą rumiane. Wyjmujemy upieczone gofry z gofrownicy i lekko studzimy na kratce. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i owocami.
Smacznego
Gofrownicę rozgrzewamy i nalewamy po 3 łyżki ciasta na jednego gofra. Pieczemy, aż będą rumiane. Wyjmujemy upieczone gofry z gofrownicy i lekko studzimy na kratce. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i owocami.
Smacznego