Sposób przygotowania:
Gofry z sosem ze smażonych truskawek
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Z pozostałych składników przygotowujemy ciasto, z którym następnie łączymy pianę z białek. Gofrownicę rozgrzewamy, smarujemy za pomocą pędzelka oliwą i pieczemy gofry około 4 minut. Masło rozpuszczamy na patelni i karmelizujemy na nim cukier. Następnie dodajemy truskawki i smażymy, aż soki się częściowo zredukują. Gofry podajemy polane sosem z truskawek.
![Gofry z sosem ze smażonych truskawek Gofry z sosem ze smażonych truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-z-sosem-ze-smazonych-truskawek-282990.jpg)
![Gofry z sosem ze smażonych truskawek Gofry z sosem ze smażonych truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-z-sosem-ze-smazonych-truskawek-282991.jpg)
![Gofry z sosem ze smażonych truskawek Gofry z sosem ze smażonych truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-z-sosem-ze-smazonych-truskawek-282992.jpg)
![Gofry z sosem ze smażonych truskawek Gofry z sosem ze smażonych truskawek](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gofry-z-sosem-ze-smazonych-truskawek-282993.jpg)