Sposób przygotowania:
Gofry jajeczno - szpinakowe z warzywami, wędliną
Żółty ser i wędlinę kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i również kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kosteczkę. Do miski wybijamy jajka i dodajemy rozmrożony szpinak, dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone składniki oraz sól i pieprz, mieszamy. Na końcu wlewamy olej i wsypujemy mąkę i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy po 2 łyżki masy na 1 gofra i smażymy na rumiany kolor. Usmażone przekładamy na metalową kratkę, a później na talerz.
Rozgrzewamy gofrownice i smarujemy olejem, nakładamy po 2 łyżki masy na 1 gofra i smażymy na rumiany kolor. Usmażone przekładamy na metalową kratkę, a później na talerz.