Sposób przygotowania:
Gołąbki bez zawijania własnego pomysłu
Ugotuj 100g czyli jedną torebkę ryżu wg instrukcji na opakowaniu i ostudź go. Drobno posiekaj kapustę, cebulkę jeszcze drobniej. W dużej misce wymieszaj mięso z cebulką, kapustą, ryżem, solą, pieprzem, papryką i mlekiem, wbij jajko. Następnie dodawaj stopniowo tartej bułki, aż konsystencja mieszaniny pozwoli na ulepieniu ośmiu dużych, podłużnych kotletów. Podsmaż je na dużej patelni najpierw z jednej strony. Kiedy przełożysz je na drugą stronę, zalej je prostym sosem pomidorowym: przecier pomidorowy rozmieszaj z mąką w dwóch szklankach wody. Kiedy sos zgęstnieje, gołąbki są gotowe. Polecam z cukinią na cebuli i kapuście. SMACZNEGO!
Mati13
Mikrula