Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem mielonym
Kapustę opłukujemy i wycinamy głąb, wkładamy ją do dużego garnka i zalewamy wodą, tak żeby cała była nią przykryta. Lekko solimy i zagotowujemy wodę, po 2-3 minutach wyjmujemy pierwsze liście i tak samo postępujemy z pozostałymi. Zostawiamy do ostygnięcia.
Na patelni smażymy cebule pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso mielone i przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Mieszamy i smażymy przez 5 minut.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ostygnięty przekładamy do miski i dodajemy do niego cebule z mięsem. Całość dokładnie mieszamy.
Z ostygniętych liści odcinamy grube części i na każdym układamy porcję farszu.
Zawijamy tak jak krokiety i układamy w naczyniu do zapiekania.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C przez ok. 1 godzinę.
Gotowe gołąbki podajemy z sosem pomidorowym, pieczarkowym lub grzybowym.
Na patelni smażymy cebule pokrojoną w kostkę, dodajemy mięso mielone i przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Mieszamy i smażymy przez 5 minut.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ostygnięty przekładamy do miski i dodajemy do niego cebule z mięsem. Całość dokładnie mieszamy.
Z ostygniętych liści odcinamy grube części i na każdym układamy porcję farszu.
Zawijamy tak jak krokiety i układamy w naczyniu do zapiekania.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 C przez ok. 1 godzinę.
Gotowe gołąbki podajemy z sosem pomidorowym, pieczarkowym lub grzybowym.