Sposób przygotowania:
gołąbki z miesem mielonym
kapustę obgotować we wrzątku, zdjąć liście, sciac zgrubienia na lisciach. Przygotować farsz:
ryz ugotować, dodać mięso, 3 jaja, przyprawy, podduszone posiekane w kostke cebule i starty czosnek. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić farsz do smaku, formować male gołabki i zwijać w liście kapusty.naczynie wyłożyć, liśćmi kapusty i układac gołąbki.podlać wywarem z warzyw lub rosołem i gotować. pod koniec zalac gołabki ciepłą wodą, zagotowac jeszcze 5 minut, wyciągnąc gołąbki, razem z liścmi. dodac przecier pomidorowy do garnka i zagotować. mozna zaprawic mąką z wodą, a zrobi sie gestszy sos
ryz ugotować, dodać mięso, 3 jaja, przyprawy, podduszone posiekane w kostke cebule i starty czosnek. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić farsz do smaku, formować male gołabki i zwijać w liście kapusty.naczynie wyłożyć, liśćmi kapusty i układac gołąbki.podlać wywarem z warzyw lub rosołem i gotować. pod koniec zalac gołabki ciepłą wodą, zagotowac jeszcze 5 minut, wyciągnąc gołąbki, razem z liścmi. dodac przecier pomidorowy do garnka i zagotować. mozna zaprawic mąką z wodą, a zrobi sie gestszy sos
ejla
caroline1983