Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gotowana marchewka do obiadu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Marchewka gotowana ze śmietanką to smaczny dodatek do obiadu

Gotowana marchewka do obiadu.

Składniki:

Gotowana marchewka do obiadu.

 

  • 1 kg marchewki,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 150 ml śmietanki słodkiej,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • sól,
  • cukier

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gotowana marchewka do obiadu.
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub pokroić w kostkę. Następnie włożyć do rondla, wlać odrobinę wrzącej wody, dodać szczyptę soli, cukru i oliwę, gotować do miękkości. Miękką marchewkę oprószyć mąką, dodać śmietankę, wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z jako dodatek do dania z mięsem.

Tagi:

marchewka