gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Gotowana marchewka z kalarepą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowaną marchewkę z kalarepą podaję do obiadu zamiast surówki.

Gotowana marchewka z kalarepą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gotowana marchewka z kalarepą

 

Sposób przygotowania:

Gotowana marchewka z kalarepą
Kalarepę obieramy i kroimy w słupki. Marchewkę obieramy i kroimy w grubsze plastry. Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Następnie przekładamy na półmisek. Masło topimy w małym garnuszku, dodajemy bułkę tartą i podsmażamy przez chwilę. Podsmażoną bułką tartą polewamy warzywa.
Gotowana marchewka z kalarepą
Kalarepę obieramy i kroimy w słupki. Marchewkę obieramy i kroimy w grubsze plastry.