Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gotowana marchewka z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Marchewka z kalarepką jest wspaniała jako dodatek do dania z mięsem

Gotowana marchewka z kalarepką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gotowana marchewka z kalarepką

 

Sposób przygotowania:

Gotowana marchewka z kalarepką
Marchewki i kalarepki obrać, pokroić w kostkę, wsypać do garnka i zalać gorącą wodą ( tak aby była tylko zanurzona w wodzie ). Przykryć przykrywką i gotować do miękkości. Do miękkich warzyw dodać łyżkę surowego masła i mąkę, wymieszać, zagotować. Zdjąć z ognia i przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i odrobiną soku z cytryny.
Gotowana marchewka z kalarepką
Obrane kalarepki i marchewki pokroić w kostkę
Gotowana marchewka z kalarepką
Zalać gorącą wodą i gotować pod przykryciem do miękkości
Gotowana marchewka z kalarepką
Pod koniec dodać masło i mąkę, wymieszać, zagotować