Sposób przygotowania:
Graham na zakwasie
Dzień wcześniej zakwas wymieszać z 3 łyżkami mąki chlebowej i 1/3 szklanki wody.
Następnego dnia do miski wlać ciepłą wody i rozmieszać z drożdżami, wsypać mąkę graham i chlebową, sól, miód i oliwę, wyrobić dość luźne ciasto.
Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Do ciasta dodać siemię i słonecznik wymieszać i przełożyć do natłuszczonej keksówki. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia.
Chleb piec co najmniej godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Następnego dnia do miski wlać ciepłą wody i rozmieszać z drożdżami, wsypać mąkę graham i chlebową, sól, miód i oliwę, wyrobić dość luźne ciasto.
Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Do ciasta dodać siemię i słonecznik wymieszać i przełożyć do natłuszczonej keksówki. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia.
Chleb piec co najmniej godzinę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.