Sposób przygotowania:
Granatowe babeczki
-Granat przekroić na pół i wyjąć ziarenka. -Jajka ubić z cukrem. -Do masy jajecznej dodać wanilię, obie mąki na przemian z jogurtem, szczyptę soli , a na koniec olej. -Delikatnie wymieszać. -Połączyć z ziarenkami granatu/ ok.1 łyżeczka na babkę/ -Ciasto przełożyć do przygotowanych papierowych foremek
. -Piec ok. 20 min. w temp.180 st.C do tzw. suchego patyczka. -Wyjąć, wystudzić na kratce. -Ozdobić tężejącą galaretka z owocami. galaretka: -Granat przekroić na połówki, wydrążyć ziarenka , część rozgnieść i przełożyć do rondelka. -Dodać cukier , sok z cytryny i mieszając dobrze podgrzać.-Dodać agar , dokładnie wymieszać i zagotować. -Odstawić do ostygnięcia . -Schłodzoną i lekko tężejącą galaretką z owocami polać wierzch babeczek.. Agar-agar można zastąpić żeletyną.
. -Piec ok. 20 min. w temp.180 st.C do tzw. suchego patyczka. -Wyjąć, wystudzić na kratce. -Ozdobić tężejącą galaretka z owocami. galaretka: -Granat przekroić na połówki, wydrążyć ziarenka , część rozgnieść i przełożyć do rondelka. -Dodać cukier , sok z cytryny i mieszając dobrze podgrzać.-Dodać agar , dokładnie wymieszać i zagotować. -Odstawić do ostygnięcia . -Schłodzoną i lekko tężejącą galaretką z owocami polać wierzch babeczek.. Agar-agar można zastąpić żeletyną.
julcia12437
zbysiowa
marietta