Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Granita jagodowa z winem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Jagody i wino to dobre połączenie dla dorosłych.

Granita jagodowa z winem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Granita jagodowa z winem

 

  • 300 ml jagód
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki cukru
  • 1/2 szklanki czerwonego słodkiego wina

Sposób przygotowania:

Granita jagodowa z winem
Jagody opłukać pod bieżącą wodą na sitku. Włożyć do blendera, dodać wyciśnięty sok z cytryny i zmiksować. Wsypać cukier, wlać wino i dokładnie wymieszać- nie miksować. Przelać do pojemniczka przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażarki. Granitę należy przemieszać, najlepiej widelcem, co około pół godziny. Kiedy zamarznie przełożyć do pucharków. Smacznego!
Granita jagodowa z winem
Jagody zmiksowac w blenderze z sokiem z cytryny.
Granita jagodowa z winem
Do zmiksowanych jagód wsypać cukier i wlać wino.
Granita jagodowa z winem
Przelać jagody do pojemnika i wstawić do zamrażarki.
Granita jagodowa z winem
Mieszać granitę co pół godziny. Rozbijając kryształki lodu.