Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Ciasto jagodowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To ciasto robi się bardzo szybko, doskonała alternatywa dla jagodzianek, które nam się znudziły lub nie mamy na nie czasu. Jest również smaczne

Ciasto jagodowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto jagodowe

 

  • 5 jajek
  • 1 szklana cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 2 i 1/2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki jagód

Sposób przygotowania:

Ciasto jagodowe
Całe jajka zmiksować z cukrami na puszystą masę. Miksując wlewać kolejno olej i mleko. Następnie dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodać jagody i wymieszać delikatnie łyżką. Wyłożyć ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciasto piec w nagrzanym piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach.
Ciasto jagodowe
Jajka należy zmiksować z cukrami na puszystą masę.
Ciasto jagodowe
Do hajek dodać kolejnoolej, mleko, mąką, a a koniec jagody.
Ciasto jagodowe
Ciasto w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasto jagodowe
Upieczone ciasto jagodowe przez około 45 minut.