Sposób przygotowania:
Muffinki z jagodami
W osobnej misce wymieszać składniki suche (mąkę, cukier, proszek do pieczenia) , a w osobnej składniki mokre (mleko, olej, jajko i aromat śmietankowy). Następnie przelewamy mokre składniki do suchych i wszystko razem łączymy mieszając.
Do surowego ciasta dodać jagody i delikatnie wszystko przemieszać. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami.
Do foremek nalewać surowe ciasto tak do 2/3 wysokości foremki. Na wierzch posypać jeszcze po kilka jagód. Piec muffinki w temperaturze 180 stopni przez około 30- 35 minut ( do tzw. suchego patyczka).
Do surowego ciasta dodać jagody i delikatnie wszystko przemieszać. Blaszkę do wypieku muffinek wyłożyć papierowymi foremkami.
Do foremek nalewać surowe ciasto tak do 2/3 wysokości foremki. Na wierzch posypać jeszcze po kilka jagód. Piec muffinki w temperaturze 180 stopni przez około 30- 35 minut ( do tzw. suchego patyczka).