Gruszka724

Gruszka724

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Grecka pasta paprykowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Super smaczna pasta do kanapek

Grecka pasta paprykowa

Składniki:

Grecka pasta paprykowa

 

Sposób przygotowania:

Grecka pasta paprykowa
Paprykę należy umyć i ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200st. na ok.40 minut aż skórka będzie miejscami czarna. Upieczoną lub ugotowaną na parze paprykę przełożyć do plastykowej torby zawinąć i odstawić na ok. 10 minut. Po tym czasie należy zdjąć z papryki skórkę i usunąć gniazda nasienne a miąższ wystudzić i zmiksować z pokruszonym serem. Ja miałam popsuty mikser dlatego rozgniotłam widelcem. Oliwy dodać tyle aby pasta miała ulubioną konsystencję. Smacznego!!!