meliana

meliana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

grejpfruty z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grejpfruty z grilla jest to łatwa w przygotowaniu i bardzo ciekawa potrawa. Na pewno Wam posmakuje.

grejpfruty z piekarnika

Składniki:

grejpfruty z piekarnika

 

 

Sposób przygotowania:

grejpfruty z piekarnika
Najpierw należy rozgrzać grill w piekarniku. Grejpfruty musisz pokroić w poprzek na połówki. Powinieneś oddzielić nożykiem miąższ od skórki ale nie wyjmować go. Zachowując miąższ w skórce podzielić na cząstki ostrym nożykiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia i posypać grubo cukrem pudrem. Masło podzielić na małe grudki i ułożyć na wierzchu owoców. Wstawić do piekarnika pod grill i zapiekać
ok. 10 minut. Wyjąć gdy cukier się roztopi i zarumieni, uważając by się nie przypalił.