Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny pomysł na grillowaną przekąskę którą można przygotować również w domu nie czekając na sezon grillowy.

Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem

 

Sposób przygotowania:

Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem
Do miseczki przekładamy miód i dodajemy 2-3 łyżki oliwy - mieszamy, wkładamy do marynaty bekon i odstawiamy na minimum 30 minut, następnie bekon grillujemy z dwóch stron do zarumienienia. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Bagietkę kroimy w 2 cm kromeczki które smarujemy oliwą, grillujemy z jednej strony przez kilka chwil do momentu odbicia rusztu i przekładamy na drugą stronę, natychmiast na wierzch układamy po plastrze mozzarelli i grillowanego bekonu oraz po porcji pokrojonych pomidorów. Grillujemy do odbicia ruszty na spodzie bruschetty. Podajemy z mixem sałat tuz po przygotowaniu.
Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem
przygotowany bekon grillujemy z dwóch stron
Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem
pomidory obieramy i kroimy w malutką kosteczkę
Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem
bruschetty grillujemy nakładając ser i bekon
Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem
na wierzch nakładamy porcję pomidorów i grillujemy kilka chwil

Tagi:

sałata