WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Grillowana kiełbaska

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Grillowana kiełbaska przyprawiana czosnkiem i przyprawą do grilla i polewana w trakcie grillowania piwem.

Grillowana kiełbaska

Składniki:

Grillowana kiełbaska

 

  • 1 duże pętko kiełbasy
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 0,5szkl. jasnego piwa

Sposób przygotowania:

Grillowana kiełbaska

ETAP 1:

Kiełbasę ułożyć na desce do krojenia i ponacinać z jednej lub z obu stron nożem tworząc kratkę lub ukośne nacięcia. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Zmiażdżonym czosnkiem natrzeć kiełbaskę i odstawić na ok. godzinę pod przykryciem do lodówki. Następnie kiełbaskę przełożyć na rozgrzanego grilla. Kiełbaskę z jednej strony polać połową piwa i posypać przyprawą do grilla, przesmażyć i powtórzyć to samo z drugą stroną kiełbaski. Kiełbaskę grillować przewracając co jakiś czas aż uzyskamy odpowiedni stopień ugrillowania.