Sposób przygotowania:
Grillowane kiełbaski z cebulką BBQ
Na patelnie wysypujemy dwie łyżeczki cukru i podgrzewamy na niewielkim ogniu, aż się rozpuści. Dodajemy posiekana w pół plasterki cebulę i oliwę i podsmażamy aż się zeszkli. Podlewamy sosem BBQ i odrobiną octu i redukujemy do zgęstnienia.
Kiełbaski nacinamy wzdłuż i faszerujemy cebulką. Cukinie „kroimy” wzdłuż obieraczką na cieniutkie plasterki.
Każdą kiełbaskę owijamy cukinią. W innej wersji cukinie możemy zastąpić cienkimi plasterkami boczku. Kiełbaski grillujemy obracając ostrożnie na boki, tak aby farsz nie wypadł z kiełbasek.
Serwujemy z pieczywem i sałata z świeżych warzyw.
Kiełbaski nacinamy wzdłuż i faszerujemy cebulką. Cukinie „kroimy” wzdłuż obieraczką na cieniutkie plasterki.
Każdą kiełbaskę owijamy cukinią. W innej wersji cukinie możemy zastąpić cienkimi plasterkami boczku. Kiełbaski grillujemy obracając ostrożnie na boki, tak aby farsz nie wypadł z kiełbasek.
Serwujemy z pieczywem i sałata z świeżych warzyw.
Magdalena88
basiamig