Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Grillowana kiełbaska po chińsku

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 863

Kiełbaskę przeciąć wzdłuż, ą następnie każdą połówkę na dwie

Grillowana kiełbaska po chińsku

Składniki:

Grillowana kiełbaska po chińsku

 

  • kiełbaska wieprzowa
  • duża dymka
  • część białamarynata:
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka wina ryżowego
  • łyżeczka sosu ostrygowego
  • łyżeczka sosu chili

Sposób przygotowania:

Grillowana kiełbaska po chińsku
Kiełbaskę przeciąć wzdłuż, ą następnie każdą połówkę na dwie części. Wymieszać składniki marynaty polać nią kiełbaskę, odstawić na minimum 30 minut. Cebulę dymkę pociąć w półplasterki. Grillować kiełbaskę i cebulę na średnim żarze, obracając od czasu do czasu, aż się ładnie przyrumieni.

Tagi:

chińsku sosy