Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Grillowana kozina

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

aromatyczne mięso kozie z grilla

Grillowana kozina Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana kozina

 

Sposób przygotowania:

Grillowana kozina
Dzień wcześniej przygotowujemy marynatę. Do miseczki wkładamy przyprawę do grilla, kilka ziarenek ziele i liscie laurowe, rozgnieciony czosnek i sól - wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Mięso kozie dzielimy na niezbyt grube i wielkie kawałki. Tackę aluminiową smarujemy 1-2 łyżkami marynaty, układamy na niej kawałki koziego mięsa, które polewamy przygotowaną marynatą- odstawiamy na 24 godziny do lodówki. Grillujemy na tacce, można podlać olejem jeśli jest zbyt mało. Czas grillowania to około 80 minut, pod koniec grillowania można mięso przerzucić bezpośrednio na ruszt aby się lekko przypiekło. Nie polecam grillowania bez tacki, bo mięso będzie suche i twarde
Grillowana kozina
Dzień wcześniej przygotowujemy marynatę.
Grillowana kozina
ackę aluminiową smarujemy 1-2 łyżkami marynaty,
Grillowana kozina
kładamy na niej kawałki koziego mięsa, które polewamy przygotowaną marynatą-
Grillowana kozina
Czas grillowania to około 80 minut, p - bardzo dobre