Sposób przygotowania:
Grillowana makrela z „makaronem” ogórkowym
Ogórki myjemy i za pomocą strugaczki do warzyw robimy z nich makaron. Jeśli strugaczki nie mamy to ogórki kroimy wzdłuż w cienkie plasterki a następnie w cienkie paseczki. Lekko solimy i odstawiamy na 5 minut. Odciskamy nadmiar wody.
W miseczce łączymy ze sobą ocet i cukier – mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodajemy olej sezamowy i posiekane chilli. Tak przygotowanym sosem polewamy „makaron” z ogórków.
Makrelę myjemy, osuszamy, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Kładziemy na mocno rozgrzany ruszt lub patelnie grillową i grillujemy po 2-4 minut z każdej strony.
Grillowaną makrelę podajemy wraz z ogórkowym „makaronem” posypanym listkami kolendry, smacznego :D
W miseczce łączymy ze sobą ocet i cukier – mieszamy do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodajemy olej sezamowy i posiekane chilli. Tak przygotowanym sosem polewamy „makaron” z ogórków.
Makrelę myjemy, osuszamy, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieprzem. Kładziemy na mocno rozgrzany ruszt lub patelnie grillową i grillujemy po 2-4 minut z każdej strony.
Grillowaną makrelę podajemy wraz z ogórkowym „makaronem” posypanym listkami kolendry, smacznego :D