kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Pasta z makreli z serkiem i chrzanem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Klasyczny przepis na pastę z makreli odmieniłam odrobiną chrzanu, soku z cytryny i dodatkiem suszonych pomidorów. Taka wersja jest ciekawa w smaku i równie pyszna.

Pasta z makreli z serkiem i chrzanem

Składniki:

Pasta z makreli z serkiem i chrzanem

podstawowe

  • 2 wędzone makrele
  • sok z połowy cytryny
  • łyżeczka chrzanu/wasabi
  • 200g serka kremowego np. Philadelfia
  • pęczek szczypiorku
  • 8-10 kawałków suszonych pomidorów w oleju
  • sól, czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli z serkiem i chrzanem
Makrele obieramy z skóry i ości. Rozdrabniamy widelcem. Łączymy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, łyżeczką chrzanu, drobno posiekanym szczypiorkiem i suszonymi pomidorami, uprzednio odsączonymi z oleju i posiekanymi. Dodajemy kremowego serka typu Philadelphia i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Tagi:

pasty ryby