Sposób przygotowania:
Kokosowa makrela z czerwonymi frytkami
Wypatroszoną makrele kroimy wzdłuż na pół, czyścimy z ości i marynujemy w mleczku kokosowym następnie obtaczamy w bułce tartej zmieszanej z wiórkami kokosowymi. Smażymy z obu stron.
Buraka obieramy kroimy jak ziemniaki na frytki. Wrzucamy do miseczki mieszamy z oliwą rozmarynem solą i pieprzem – odstawiamy na 1h. Następnie wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15 min po tym czasie obracamy i wkładamy jeszcze na 15 min.
Całość podajemy z sosem majonezowo-śmietanowym z dodatkiem koperku.
Buraka obieramy kroimy jak ziemniaki na frytki. Wrzucamy do miseczki mieszamy z oliwą rozmarynem solą i pieprzem – odstawiamy na 1h. Następnie wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15 min po tym czasie obracamy i wkładamy jeszcze na 15 min.
Całość podajemy z sosem majonezowo-śmietanowym z dodatkiem koperku.