Sposób przygotowania:
Maccheroni w sosie maślanym ze szparagami
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta.
Szparagi myjemy, obcinamy stwardniałe końcówki i obieramy je. Kromy na kawałki – osobno odkładamy główki.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i skórkę z pomarańczy i smażymy 1 minutę. Kiedy czosnek delikatnie się zeszkli dodajemy pokrojone szparagi (bez główek) i podsmażamy je 2-3 minutki. Na patelnie wlewamy sok z pomarańczy i smażymy wszystko razem jeszcze 2 minutki. Dodajemy główki szparagów, wszystko lekko solimy i pieprzymy.
Ma patelnie dodajemy odcedzony makaron i ser parmezan, wszystko starannie mieszamy, nakładamy na talerze i serwujemy.
Szparagi myjemy, obcinamy stwardniałe końcówki i obieramy je. Kromy na kawałki – osobno odkładamy główki.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i skórkę z pomarańczy i smażymy 1 minutę. Kiedy czosnek delikatnie się zeszkli dodajemy pokrojone szparagi (bez główek) i podsmażamy je 2-3 minutki. Na patelnie wlewamy sok z pomarańczy i smażymy wszystko razem jeszcze 2 minutki. Dodajemy główki szparagów, wszystko lekko solimy i pieprzymy.
Ma patelnie dodajemy odcedzony makaron i ser parmezan, wszystko starannie mieszamy, nakładamy na talerze i serwujemy.