jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Grillowana pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grillowaną pierś z kurczaka można wykorzystać do drugiego dania lub jako samodzielne danie z sałatką , czy z pieczywem.

Grillowana pierś z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Grillowana pierś z kurczaka

 

  • pierś z kurczaka 1 kg
  • Przyprawa do kurczaka
  • oliwa z oliwek kilka łyżeczek

Sposób przygotowania:

Grillowana pierś z kurczaka
Piersi z kurczaka myję , obcinamy błony i osuszamy. Posypujemy przyprawą do kurczaka, skropić oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym. Odłożyć do lodówki na parę godzin.

Wyjąc z lodówki wcześniej i poukładać mięso na rozgrzanym grillu. 

Grillować obracając na drugą stronę co jakiś czas do miękkości. 

Podawać z sałatką lub do drugiego dania z ziemniakami i dowolnymi dodatkami.
Grillowana pierś z kurczaka
Ja podałam do obiadu z ziemniakami i surówką z kaputy zdaktylami
Grillowana pierś z kurczaka
Pierś z kuraczak apodczas grillowania odwacać co jakiś czas na drugą stronę