Sposób przygotowania:
Grillowana pierś z kurczaka
Marynata:
Do miski włożyć przyprawy ziołowe, dodać olej, sól, pieprz do smaku, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać.
Pierś z kurczaka przekroić na pół, oczyścić, opłukać, osuszyć i lekko rozbić. Pierś natrzeć marynatą i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Następnie ułożyć na foli aluminiowej zwinąć i grillować po 10 - 15 minut z każdej strony. Pierś obracać aby nie przypalić.
Podawać z grillowanymi ziemniakami.
Do miski włożyć przyprawy ziołowe, dodać olej, sól, pieprz do smaku, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie wymieszać.
Pierś z kurczaka przekroić na pół, oczyścić, opłukać, osuszyć i lekko rozbić. Pierś natrzeć marynatą i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Następnie ułożyć na foli aluminiowej zwinąć i grillować po 10 - 15 minut z każdej strony. Pierś obracać aby nie przypalić.
Podawać z grillowanymi ziemniakami.
gosia56
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Gosiu;Pozdrawiam
BozenaMatuszczyk
Dziękuję Justyna.;)Pozdrawiam