Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka grillowana
Pierś kurczaka oczyścić z błonek , umyć osuszyć.
Następnie przekroić na połowę, lekko rozbić tłuczkiem.
Włożyć do marynaty.
Marynata;
Składniki marynaty dokładnie wymieszać, marynatą dobrze z każdej strony natrzeć mięso, przykryć ścierką i zostawić na 1 - 2 godzin.
Tak przygotowane mięso ułożyć na rozgrzanej grillowej patelni, grillować po 5 -7 minut z każdej strony polewając pozostałą marynatą.
Grillowane mięso podawać w towarzystwie sałatki.
Tak przyrządzone mięso możemy grillować również na grillu.
Następnie przekroić na połowę, lekko rozbić tłuczkiem.
Włożyć do marynaty.
Marynata;
Składniki marynaty dokładnie wymieszać, marynatą dobrze z każdej strony natrzeć mięso, przykryć ścierką i zostawić na 1 - 2 godzin.
Tak przygotowane mięso ułożyć na rozgrzanej grillowej patelni, grillować po 5 -7 minut z każdej strony polewając pozostałą marynatą.
Grillowane mięso podawać w towarzystwie sałatki.
Tak przyrządzone mięso możemy grillować również na grillu.
gusia1000