Sposób przygotowania:
Jogurtowo-cytrynowa grillowana pierś z kurczaka
1. Jogurt naturalny, sok z cytryny, przyprawę curry, oliwę i musztardę dokładnie wymieszać na gładką marynatę.
2. Umyte piersi kurczaka dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym, natrzeć solą i pieprzem i wrzucić do marynaty. Dokładnie natrzeć, także po skórką. Odłożyć na 20-30 minut do lodówki.
3. Piersi kurczaka grillować na patelni grillowej* na wolnym ogniu po około 5 minut z każdej strony (na rumiano). Podawać z ulubionymi dodatkami- ja wyłożyłam pokrojony filet na lekką sałatkę: na talerzach rozsypałam miks sałat, następnie ułożyłam pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i całość skropiłam jogurtem naturalnym. Smacznego!
*Jeżeli chcecie przygotować mięs na grillu należy owinąć je w folię aluminiową aby zachowało soczystość, grillować po 5 minut z obu stron na wolnym ogniu, następnie wyjąć z folii i grillować na grillu jeszcze 2 minuty od strony skórki.
2. Umyte piersi kurczaka dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym, natrzeć solą i pieprzem i wrzucić do marynaty. Dokładnie natrzeć, także po skórką. Odłożyć na 20-30 minut do lodówki.
3. Piersi kurczaka grillować na patelni grillowej* na wolnym ogniu po około 5 minut z każdej strony (na rumiano). Podawać z ulubionymi dodatkami- ja wyłożyłam pokrojony filet na lekką sałatkę: na talerzach rozsypałam miks sałat, następnie ułożyłam pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe i całość skropiłam jogurtem naturalnym. Smacznego!
*Jeżeli chcecie przygotować mięs na grillu należy owinąć je w folię aluminiową aby zachowało soczystość, grillować po 5 minut z obu stron na wolnym ogniu, następnie wyjąć z folii i grillować na grillu jeszcze 2 minuty od strony skórki.
BozenaMatuszczyk
mocsłodkości
Czekoladka 2
robaczek