jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Medaliony z łososia grillowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 200
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Grillowane medaliony są pyszne jako dodatek do kaszy, ziemniaków lub podane w bułce z warzywami i sałatką zieloną.

Medaliony  z łososia grillowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Medaliony z łososia grillowane

 

Sposób przygotowania:

Medaliony z łososia grillowane

Przygotowanie :

Zamrożone medaliony z łososia opłukać i osuszyć. Posypać pieprzem cytrynowym, skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać patelnię grillową i ułożyć medaliony przyprawione, można dodać drobno pokrojony czosnek i świeże listki szałwii. Grillować około 8 minut po obu stronach przewracając.

Medaliony opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posypać pieprzem cytrynowym i skropić sokiem z cytryny. Ułożyć cieniutkie plasterki czosnku i listki szałwii. Medaliony położyć na rozgrzaną patelnię grillową i grillować około 8 minut z obu stron odwracając.

Podawać z ziemniakami, kaszą gryczaną lub z bułką z dodatkami i zieloną sałatką.

Medaliony  z łososia grillowane
Łosoś to najlepsza ryba i nie należy jej przyżądzać panierownej
Medaliony  z łososia grillowane
Łosos to przepyszna rybka i szybka w przygotowaniu

Tagi:

dania grill