WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Grillowana pita z mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawy pomysł na podanie tradycyjnego kotleta mielonego. Kanapka z mielonym zgrillowana w picie ziołowej z dodatkiem majonezu i kapusty.

Grillowana pita z mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana pita z mielonym

 

  • 1 bułka pita ziołowa
  • 1 kotlet mielony
  • majonez
  • liść kapusty pekińskiej
  • ogórek konserwowy
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Grillowana pita z mielonym

ETAP 1:

Bułkę pitę przekroić na pół jak tradycyjną bułkę kajzerkę lub inną do kanapki. Obie połówki posmarować majonezem. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Na to ułożyć po kawałku kapusty pekińskiej (zielone części liścia). Kotleta mielonego pokroić na plastry lub jeśli jest cieńszy tylko na pół i ułożyć na sałacie.

Na kotlecie ułożyć cienkie plasterki ogórka konserwowego. Pitę złożyć jak kanapkę i włożyć do grilla elektrycznego. Zamknąć pokrywę i grillować aż kanapka się zrumieni. Podać z ulubionymi dodatkami lub samą pitę. Ja podałam z tradycyjnymi buraczkami na ciepło.

Grillowana pita z mielonym
Ugrillowana pita z mielonym po wyjęciu z grilla
Grillowana pita z mielonym
Ugrillowana pita jeszcze w grillu elektrycznym przed wyjęciem
Grillowana pita z mielonym
Kotlet mielony pokrojony na plastry ułożony na sałacie
Grillowana pita z mielonym
liście kapusty pekińskiej ułożone na picie

Tagi:

dania pita grill