Sposób przygotowania:
Smażony makaron z fasolą i suszonymi pomidorkamiMakaron
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju.
Po ugotowaniu odcedzić na durszlaku.
Czosnek
Na oliwie z pomidorków usmaż przeciśnięty przez praskę czosnek
Fasolka
Fasolkę wysyp z puszek na sito i opłucz bieżącą wodą. Fasolkę szparagową umyj i podziel na mniejsze kawałki (można użyć mrożonej). Ziemniaka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Wszystkie składniki przełóż do patelni do usmażonego czosnku i dokładnie wymieszaj. Smaż do miękkości fasolki szparagowej i ziemniaka.
Pomidory
W międzyczasie gdy fasolka się smaży, pomidory pokrój w kawałki. Wielkość zależy od upodobania. Ja każdy kroję na 3 kawałki. Dołóż do fasolki i wymieszaj. Smaż ok 5min wszystko razem.
Przyprawy
Całą potrawę dopraw świeżą bazylią i pietruszką. Dodaj oregano i włoskie zioła. Na koniec użyj świeżo mielonego pieprzu i soli do smaku. Dokładnie wymieszaj. Dołóż odcedzony makaron i ponownie wymieszaj. Smaż ok 5 min. i gotowe.
Smacznego!