Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pita z kurczakiem i sałatką z pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna pita z kawałkami kurczaka, sałatką z kapusty pekińskiej w sosie czosnkowym oraz upieczonymi frytkami.

Pita z kurczakiem i sałatką z pekińskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pita z kurczakiem i sałatką z pekińskiej

 

Sposób przygotowania:

Pita z kurczakiem i sałatką z pekińskiej
Kurczaka pokroić w kostkę, skropić oliwą, oprószyć przyprawami i wymieszać. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Kapustę pekińską posiekać, ogórka, paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dokładnie wymieszać.

Chlebek pita podgrzać w piekarniku. Zamarynowane mięso usmażyć. Frytki upiec w piekarniku. Do pity wkładać na przemian mięso, sałatkę i frytki.

Podawać na gorąco.
Pita z kurczakiem i sałatką z pekińskiej
Do pokrojonego kurczaka dodać oliwę i przyprawy i wymieszać.
Pita z kurczakiem i sałatką z pekińskiej
Wszystkie składniki sałatki pokroić na mniejsze kawałki.
Pita z kurczakiem i sałatką z pekińskiej
Zamarynowane mięso z kurczaka usmażyć na patelni.
Pita z kurczakiem i sałatką z pekińskiej
Do sałatki dodać sos czosnkowy i wymieszać.