Sposób przygotowania:
Zupa z młodą kapustą, kiełbasą i pomidorami
Obrane, umyte ziemniaki pokroić w kostkę, marchew w plasterki/półplasterki.
W garnku podgrzać rosół, wrzucić pokrojone warzywa, gotować na pół miękko.
W między czasie cebule posiekać drobno, kiełbasę pokroić w półplasterki. Kapustę poszatkować, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zrumienić kiełbasę z cebulą, dodać kapustę, smażyć do momentu aż stanie się szklista.
Na koniec dołożyć pomidory oraz posiekany drobno koperek dusić do momentu odparowania większości płynu.
Zawartość patelni przełożyć do garnka z zupą, gdyby wyszła za gęsta dolać wody lub rosołu.
Gotować do miękkości warzyw, doprawić do smaku solą i pieprzem.
W garnku podgrzać rosół, wrzucić pokrojone warzywa, gotować na pół miękko.
W między czasie cebule posiekać drobno, kiełbasę pokroić w półplasterki. Kapustę poszatkować, pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zrumienić kiełbasę z cebulą, dodać kapustę, smażyć do momentu aż stanie się szklista.
Na koniec dołożyć pomidory oraz posiekany drobno koperek dusić do momentu odparowania większości płynu.
Zawartość patelni przełożyć do garnka z zupą, gdyby wyszła za gęsta dolać wody lub rosołu.
Gotować do miękkości warzyw, doprawić do smaku solą i pieprzem.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję , lekka, wiosenna ale i syta zupa :)