Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Grillowana tortilla rozmaitości

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i pożywna tortilla bez mięsa

Grillowana tortilla rozmaitości Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana tortilla rozmaitości

 

  • 4 placki pszennej tortilli
  • ½ mała cukinia
  • 1 średnia marchewka
  • 20 kolorowych pomidorków cherry
  • 10 dag mixu sałat
  • 1 garść liści młodego szpinaku
  • 10 dag ricotty
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • mozzarella
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy

 

Sposób przygotowania:

Grillowana tortilla rozmaitości
Marchewkę obieramy, dokładnie płuczemy wraz z pozostałymi warzywami. Cukinię i marchewkę kroimy w cienkie paseczki, smarujemy odrobiną oleju, posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na 5 minut. Jogurt dodajemy do ricotty wraz z ketchupem, doprawiamy solą i pieprzem. Placki tortilli grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony, plasterki cukinii i marchewki oraz pomidorki koktajlowe układamy na tacce do grillowania i pieczemy aż się ładnie przyrumienią. Placki tortilli smarujemy sosem, posypujemy sałatą oraz grillowanymi warzywami i pokrojoną w paseczki mozzarellą. Zwijamy i podajemy od razu po przygotowaniu.
Grillowana tortilla rozmaitości
Marchewkę obieramy, dokładnie płuczemy wraz z pozostałymi warzywami. Cukinię i marchewkę kroimy w cienkie paseczki, smarujemy odrobiną oleju, posypujemy solą i pieprzem.
Grillowana tortilla rozmaitości
Jogurt dodajemy do ricotty wraz z ketchupem, doprawiamy solą i pieprzem.
Grillowana tortilla rozmaitości
Placki tortilli grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony, plasterki cukinii i marchewki oraz pomidorki koktajlowe układamy na tacce do grillowania i pieczemy aż się ładnie przyrumienią.
Grillowana tortilla rozmaitości
Placki tortilli smarujemy sosem, posypujemy sałatą oraz grillowanymi warzywami i pokrojoną w paseczki mozzarellą.